Щанцови пружини за автоматично отваряне на багажник

Чрез тези пружини се постига сила нужна за отваряне на багажника на вашата кола автоматично. Щанцовите пружини са разделени на 4 групи спрямо силата им- меки (зелени), средни (сини), силни (червени) и много силни (жълти). В зависимост от приложението и нужната сила се подбират най-често сини или червени пружини с размери от 16x25 до 20×76мм  или подобни. Тъй като тези пружини са стандартизирани, тяхното означение на размерите е: монтажен външен диаметър x дължина 

За да се подбере правилна дължина на пружината, трябва да се знае монтажното разстояние при затворен багажник. Така може да се гарантира, че пружината ще се свие достатъчно при прибиране на газовият амортисьор.

Позволяват вдигане на багажника

Автоматично отваряне багажник щанцови пружини

Пружините дават начално повдигане на багажника, така че след това амортисьорите да го вдигнат до горе.

Тези пружини намират масово приложение в почти всички марки автомобили. Често са вграждани от любителите на автомибили BWM E46, Audi A3, Skoda Octavia, Alfa Romeo и много други. Позволяват пълно отвяряне на багажника само с натискане на едно копче- удобство, което улеснява ежедневието. Може да се монтират на всички автомобили, които ползват газови пружини (амортисьори) на багажника си.

Щанцовите пружини са разделени в четири цвята спрямо силата им в нарастващ ред: зелни, сини, червени и жълти.

Ако имате въпроси или желаете да поръчате пружини за автоматично отваряне на багажник, моля свържете се с нас: