Пружини за гаражни врати

Пружини за гаражна врата

Имате счупена пружина на гаражна врата?

Предлагаме пружини на опън за гаражни врати съобразени с монтажа в механизмите. Обикновенно те работят по две една в друга за да се постигне по-голяма сила. Изработват се от пружинна стомана и могат да бъдат допълнително поцинковани за защита от корозия. В някои модели гаражни врати врати се влагат също торсионни пружини, които също може да изработим.

Стандартно опъновите пружини са с уши за закачане, но при този тип пружина за монтаж в гаражна врата могат също да завършват със намален външен диаметър (конусни) за да се навие на тях допълнителна кука или друг елемент за закрепване към повдигателният механизъм. 

Изработват се обикновенно от тел с диаметър между 1 и 6 мм и тъй като двете пружини работят една в друга, те са с различна посока на навиване (едната е дясно, а другата ляво навита). Така се избягва опасността от заклинване на двете пружини една в друга.

Стандартно материалът на телта е пружинна стомана, която може допълнително да се поцинкова за по-висока корозионна устойчивост. 

Изработката на пружина може да се направи по ваша мостра или по зададени параметри: диаметър тел, външен диаметър, дължина с ушите и на тялото (без ушите).

Ако желаете да се изработи пружина за гаражна врата, моля свържете се с нас: