Опънови пружини на метър- основна информация

Пружини на метър

Предлаганите от нас опънови пружини на метър са без уши и с дължина 1000мм. Те могат да се режат на желана дължина. За да се осигури правилно огъване на ушите, тези пружини не са термично обработени. След огъване на ушите е нужно да бъдат термично закалени за 30 мин/ при 2400C и да се охладят плавно.

Основни параметри:

  • Сила на пружината: Посочената сила Fn  е максималната сила, която може да се постигне от пружината. Посочената твърдост R1 отговаря за една навивка на пружината. При пружини с определен брой навивки, константата се изчислява R=R1/n , където n е броят на раб. навивки.
  • Повърхностна обработка на пружините: Стандартно тези пружини се предлагат от пружинна стомана EN 10270-1 тип DH и тип SH и се доставят леко омаслени след тяхното производство. На моделите от неръждаема стомана 1.4310 не се прилагат никакви повърхностни обработки. Заради дизайнът на опъновите пружини и особеността им, че в нормално положение техните навивки се допират, всякакви повърхностни обработки са много трудни. Затова ние съветване изборът на подходящ материал ( а не допълнителната обработка) да е водещ при конкретното приложение, в което ще се ползват.
  • Тестване на пружините: След изработка тези пружини се тестват дали са в допуските по DIN 2097.

Инструменти за изработка на уши на опънови пружини на метър

Фирма Рота експерт предлага клещи за огъване на английски или странични уши за пружини с тел от 0,3 до 1,5 mm и външен диаметър от 3 до 15 mm.

А ако търсите опънови пружини изработени с уши, моля изберете линкът по-долу: