Каталог пружини със стандартни размери

Благодарение на предлаганите от нас стандартни размери пружини, можете бързо и лесно да намерите подходящият за вас размер. Предлаганите материали са пружинна 1.1200 или неръждаема стомана 1.4310. Допълнителна повърхностна обработка на пружините също е възможна (оксидация, поцинковане или др.). Може да избирате от над 4000 размера пружини на опън и натиск, над 1200 размера тарелчати пружини, около 400 щанцови, 1600 торсионни. Без ограничение в количеството. А ако не успявате да намерите точният размер, то може да попълните въпросникът или да ни дадете параметри за да предложим точният за вас модел.

Натискови пружини

Отговарят на стандарта DIN 2098 за студено навити цилиндрични пружини. Те са дясно навити, с еднаква стъпка и изработени от пружинна стомана EN 10270-1DH или 1SH. При диаметър на тела над 0,45 mm крайщата на пружините са притиснати и шлайфани. След изработка пружините са температурно закалени.

Опънови пружини

 Те са по стандарт DIN 2097. Те са също студено навити от пружинна стомана с кръгло сечение на тела и с немски уши разположени на 1800  едно спрямо друго.

Тарелчати пружини

Те са по стандарт DIN 2093. Те са изработени от въглеродна стомана. При дебелина до 6мм са студено студено формовани, а над 6мм може да бъдат и горещо формовани.

Щанцови пружини

Те са изработени по ISO 10243. Те са с правоъгълно сечение на телът и са боядисани в зелен, син, червен или жълт цвят спрямо твърдостта им.

Торсионни пружини

Изработени са от кръгла тел и могат да бъдат ляво или дясно навити. Стандартно завършват с прави крака.

Пружини на метър

Биват опънови или натискови и от тях може да се режат отделни дължини. Изработени от тел с кръгло сечение със или без завършваща топлинна обработка.